Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z królika"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Mięso i wątróbki królika oczyść, umyj, osusz. Zmiel razem z wędzonym boczkiem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa. Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajka. Wsyp majeranek, paprykę i vegetę, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wyrób.
Marchewki oczyść, ugotuj. Formę keksową natłuść, posyp tartą bułką. Włóż 1/3 mięsa, ułóż marchewki. Przykryj pozostałą masą mięsną, wyrównaj. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Wierzch możesz przykryć folią aluminiową.Źródło: Chwila dla Ciebie