Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z królika"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 617
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 617
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Mięso i wątróbki królika oczyść, umyj, osusz. Zmiel razem z wędzonym boczkiem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa. Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajka. Wsyp majeranek, paprykę i vegetę, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wyrób.
Marchewki oczyść, ugotuj. Formę keksową natłuść, posyp tartą bułką. Włóż 1/3 mięsa, ułóż marchewki. Przykryj pozostałą masą mięsną, wyrównaj. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Wierzch możesz przykryć folią aluminiową.Źródło: Chwila dla Ciebie