Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z królika"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Mięso i wątróbki królika oczyść, umyj, osusz. Zmiel razem z wędzonym boczkiem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa. Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajka. Wsyp majeranek, paprykę i vegetę, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wyrób.
Marchewki oczyść, ugotuj. Formę keksową natłuść, posyp tartą bułką. Włóż 1/3 mięsa, ułóż marchewki. Przykryj pozostałą masą mięsną, wyrównaj. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Wierzch możesz przykryć folią aluminiową.Źródło: Chwila dla Ciebie