Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z papryką i pieczarkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podłużną formę natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej.
Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około 60 minut w temp. 190°C.
Czas przygotowania 80 min. Ilość porcji 20. Cena za porcję 1,40 zł.
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie