Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z rostbefu"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 737
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 737
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Mięso zwiń szpagatem, dzięki temu zachowa swój kształt i upiecze się równomiernie. Dopraw je solą i pieprzem.
Wszystkie marynaty wymieszaj. Mięso nasmaruj i odstaw.
Marchewki obierz i przekrój wzdłuż. Cebule przekrój na połówki. Morele posiekaj.
Na patelni rozpuść masło. Zeszklij cebule i morele. Dodaj wino i korę cynamonu, po czym całość podduś.
Mięso obsmaż dokładnie z każdej strony, a następnie przełóż zawartość patelni do brytfanki i dodaj marchewki. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do maksimum i piecz ok. 20 minut. Gotową pieczeń odstaw na 2 minuty, żeby odpoczęła, a po chwili potnij ją w plastry.
Pokrojonego w kostkę selera podsmaż na maśle. Dodaj gałązkę rozmarynu, ocet, sól i pieprz. Serwuj z rostbefem.
<strong>Tomasz Jakubiak, kucharz</strong>Źródło: Kurier TV