Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z rostbefu"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28773
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso zwiń szpagatem, dzięki temu zachowa swój kształt i upiecze się równomiernie. Dopraw je solą i pieprzem.
Wszystkie marynaty wymieszaj. Mięso nasmaruj i odstaw.
Marchewki obierz i przekrój wzdłuż. Cebule przekrój na połówki. Morele posiekaj.
Na patelni rozpuść masło. Zeszklij cebule i morele. Dodaj wino i korę cynamonu, po czym całość podduś.
Mięso obsmaż dokładnie z każdej strony, a następnie przełóż zawartość patelni do brytfanki i dodaj marchewki. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do maksimum i piecz ok. 20 minut. Gotową pieczeń odstaw na 2 minuty, żeby odpoczęła, a po chwili potnij ją w plastry.
Pokrojonego w kostkę selera podsmaż na maśle. Dodaj gałązkę rozmarynu, ocet, sól i pieprz. Serwuj z rostbefem.
<strong>Tomasz Jakubiak, kucharz</strong>Źródło: Kurier TV