Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdzi się na obiad, ale także jako kolacja lub przystawka
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 91
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 122
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 91
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 122
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso smażymy na patelni, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Cebulę i czosnek siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyszczamy i i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Przygotowane składniki mieszamy z ryżem, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Masę przekładamy do formy (Ja zrobiłam to w tortownicy), przykrywamy folią i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.