Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdzi się na obiad, ale także jako kolacja lub przystawka
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso smażymy na patelni, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Cebulę i czosnek siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyszczamy i i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Przygotowane składniki mieszamy z ryżem, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Masę przekładamy do formy (Ja zrobiłam to w tortownicy), przykrywamy folią i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.