Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdzi się na obiad, ale także jako kolacja lub przystawka
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso smażymy na patelni, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Cebulę i czosnek siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyszczamy i i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Przygotowane składniki mieszamy z ryżem, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Masę przekładamy do formy (Ja zrobiłam to w tortownicy), przykrywamy folią i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.