Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdzi się na obiad, ale także jako kolacja lub przystawka
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 852
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101502
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6006
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 852
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101502
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6006
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso smażymy na patelni, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Cebulę i czosnek siekamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy miąższ w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyszczamy i i kroimy. Podsmażamy na oleju.
Przygotowane składniki mieszamy z ryżem, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Masę przekładamy do formy (Ja zrobiłam to w tortownicy), przykrywamy folią i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.