Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z żurawiną"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Szynkę włóż do garnka i zalej na noc osoloną wodą. Rano odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Żurawinę zalej 150 ml wody, wsyp cukier i gotuj, aż powstanie gęsty syrop. Zdejmij z ognia, wlej porto. Mięso ponacinaj w romby, wbij w nie goździki. Wierzch posmaruj żurawiną.
Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w temp. 180°C. Odczekaj 10 minut, pokrój w plastry, udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza</strong>Źródło: Takie jest życie