Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu oraz goździki i jagody jałowca utłucz w moździerzu. Zioła opłucz, dobrze osusz, drobno posiekaj.
Olej wymieszaj ze skórką cytrynową. Dodaj czosnek, utłuczone przyprawy oraz posiekane zioła. Mięso posmaruj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na 3 godziny.
Zamarynowany kawałek mięsa obwiąż mocną bawełnianą nitką. Uformuj zgrabną pieczeń. Obsmaż ją w brytfance na rozgrzanym smalcu. Potem podlej piwem wymieszanym z bulionem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz przez 90 minut. Od czasu do czasu polewaj sosem z dna brytfanki. Ok. 30 minut przed końcem pieczenia zmniejsz temperaturę do 180 oC.Źródło: Naj