Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń ze szpinakiem"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
??Kajzerkę namocz i odciśnij. Obraną cebulę posiekaj.
Wymieszaj przygotowane z mięsem mielonym. Dodaj surowe jajko, poszatkowane czarne oliwki, sól, pieprz oraz paprykę.
Liście szpinaku przebierz, umyj w zimnej wodzie, po czym sparz je wrzątkiem. Odcedź.
Połowę masy mięsnej umieść w brytfance, wysmarowanej delikatnie masłem i obsypanej bułką tartą. Wyrównaj.
Na niej rozłóż połowę sparzonego, odcedzonego szpinaku, ugotowane na twardo jajka i ponownie pokryj resztą zielonych liści.
Na wierzch nałóż drugą część mięsa.
Piecz potrawę około go dziny w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax