Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń żmudzka z wołowiny"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Obrane marchewki oraz jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek posiekaj, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego i cukrem.
Ostrym nożem natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej przygotowany farsz, po czym zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w wysmarowanej masłem brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Kurier TV