Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń żmudzka z wołowiny"
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2281
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2281
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Obrane marchewki oraz jabłko zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek posiekaj, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego i cukrem.
Ostrym nożem natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej przygotowany farsz, po czym zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w wysmarowanej masłem brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Kurier TV