Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1767
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1767
Składniki
u nas papryke pieczemy latem (w ilosciach hurtowych ;) potem mrozimy i zima nalezy je tylko odmrozic i przyrzadzic zalewe :)
nigdy nie opalam papryki nad palnikiem, tylko oczyszczona z gniazd nasiennych ukladam na natluszczonej blasze i pieke, az skorka zacznie pekac i bedzie spieczona. potem trzeba tylko papryke wystudzic, obrac ze skorki i zanurzac w zalewie :)
zalewa: wymieszac olej z octem, jesli ktos chce mozna dodac sol i pieprz (ja nie dodaje). papryki dobrze natrzec zalewa, na to pokroic drobno zabek czosnku, tak by bylo rownomiernie. przelozyc warzywa na polmisek, zalac reszta zalewy, i niech stoi ok 1 h zeby smaki sie wymieszaly :)
przepis jest banalny, ale nie widzialam go na smakerze, dlatego zamieszczam :)