Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6858
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 304
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6858
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 304
Składniki
u nas papryke pieczemy latem (w ilosciach hurtowych ;) potem mrozimy i zima nalezy je tylko odmrozic i przyrzadzic zalewe :)
nigdy nie opalam papryki nad palnikiem, tylko oczyszczona z gniazd nasiennych ukladam na natluszczonej blasze i pieke, az skorka zacznie pekac i bedzie spieczona. potem trzeba tylko papryke wystudzic, obrac ze skorki i zanurzac w zalewie :)
zalewa: wymieszac olej z octem, jesli ktos chce mozna dodac sol i pieprz (ja nie dodaje). papryki dobrze natrzec zalewa, na to pokroic drobno zabek czosnku, tak by bylo rownomiernie. przelozyc warzywa na polmisek, zalac reszta zalewy, i niech stoi ok 1 h zeby smaki sie wymieszaly :)
przepis jest banalny, ale nie widzialam go na smakerze, dlatego zamieszczam :)