Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 135
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 135
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10803
Składniki
u nas papryke pieczemy latem (w ilosciach hurtowych ;) potem mrozimy i zima nalezy je tylko odmrozic i przyrzadzic zalewe :)
nigdy nie opalam papryki nad palnikiem, tylko oczyszczona z gniazd nasiennych ukladam na natluszczonej blasze i pieke, az skorka zacznie pekac i bedzie spieczona. potem trzeba tylko papryke wystudzic, obrac ze skorki i zanurzac w zalewie :)
zalewa: wymieszac olej z octem, jesli ktos chce mozna dodac sol i pieprz (ja nie dodaje). papryki dobrze natrzec zalewa, na to pokroic drobno zabek czosnku, tak by bylo rownomiernie. przelozyc warzywa na polmisek, zalac reszta zalewy, i niech stoi ok 1 h zeby smaki sie wymieszaly :)
przepis jest banalny, ale nie widzialam go na smakerze, dlatego zamieszczam :)