Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona perliczka z żurawiną i boczkiem

Pieczona perliczka z żurawiną i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 110

Smaczny pomysł na "Pieczona perliczka z żurawiną i boczkiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.

  2. Mięso oprósz solą, pieprzem. Majeranek wymieszaj z 2 łyżkami oleju, pastą natrzyj mięso. Odstaw perliczkę na 2 godziny.

  3. Jabłka pokrój w ćwiartki, wymieszaj z żurawinami, konfiturami i ziołami. Odłóż 2 łyżki farszu, resztę włóż do środka, zaszyj. Obłóż ją szynką i boczkiem. Włóż mięso do brytfanki. Piecz około 2 godz. w temp. 180°C. Po 30 minutach podlej perliczkę winem. W trakcie pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

  4. Pieczyste pokrój na zgrabne porcje, każdą udekoruj resztą farszu. Podaj z pieczonymi ziemniakami.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń