Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona perliczka z żurawiną i boczkiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31304
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31304
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>
Mięso oprósz solą, pieprzem. Majeranek wymieszaj z 2 łyżkami oleju, pastą natrzyj mięso. Odstaw perliczkę na 2 godziny.
Jabłka pokrój w ćwiartki, wymieszaj z żurawinami, konfiturami i ziołami. Odłóż 2 łyżki farszu, resztę włóż do środka, zaszyj. Obłóż ją szynką i boczkiem. Włóż mięso do brytfanki. Piecz około 2 godz. w temp. 180°C. Po 30 minutach podlej perliczkę winem. W trakcie pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.
Pieczyste pokrój na zgrabne porcje, każdą udekoruj resztą farszu. Podaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Takie jest życie