Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bioderka i skrzydełka kurczaka z pieczarkami i cebulą.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1014
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30513
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1014
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30513
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule i wymyte pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i układamy po bokach brytfanki bioderka a skrzydełka układamy po środku. Obkładamy pieczarkami i cebulą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut.
Upieczone bioderka możemy podać jako gorąca zakąska z pieczywem.
Lub podać z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką. Smacznego!!!