Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bioderka i skrzydełka kurczaka z pieczarkami i cebulą.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule i wymyte pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i układamy po bokach brytfanki bioderka a skrzydełka układamy po środku. Obkładamy pieczarkami i cebulą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut.
Upieczone bioderka możemy podać jako gorąca zakąska z pieczywem.
Lub podać z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką. Smacznego!!!