Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bioderka i skrzydełka kurczaka z pieczarkami i cebulą.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule i wymyte pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i układamy po bokach brytfanki bioderka a skrzydełka układamy po środku. Obkładamy pieczarkami i cebulą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut.
Upieczone bioderka możemy podać jako gorąca zakąska z pieczywem.
Lub podać z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką. Smacznego!!!