Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bioderka i skrzydełka kurczaka z pieczarkami i cebulą.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4722
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29518
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 198
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19053
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 858
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4722
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29518
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 198
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19053
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 858
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule i wymyte pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i układamy po bokach brytfanki bioderka a skrzydełka układamy po środku. Obkładamy pieczarkami i cebulą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut.
Upieczone bioderka możemy podać jako gorąca zakąska z pieczywem.
Lub podać z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką. Smacznego!!!