Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bioderka i skrzydełka kurczaka z pieczarkami i cebulą.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 415
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 415
Składniki
Wymyte, oczyszczone bioderka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule i wymyte pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i układamy po bokach brytfanki bioderka a skrzydełka układamy po środku. Obkładamy pieczarkami i cebulą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut.
Upieczone bioderka możemy podać jako gorąca zakąska z pieczywem.
Lub podać z ugotowanymi ziemniakami i warzywną sałatką. Smacznego!!!