Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone klopsiki wołowe

Pieczone klopsiki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Pieczone klopsiki wołowe"

Składniki

  • Składniki
  • 500 g mielonej wołowiny lub jagnięciny
  • cebula
  • po 1/4 łyżeczki cynamonu i ziela angielskiego
  • po 50 g migdałów ze skórką i rodzynek sułtanek
  • olej arachidowy
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone klopsiki wołowe

Przygotowanie

  1. Obierz i zetrzyj na grubej tarce cebulę. Posiekaj migdały i rodzynki. Wymieszaj w dużej misce mięso oraz pokrojone cebulę, migdały, rodzynki. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.

  2. Uformuj z mięsa kulki wielkości orzecha włoskiego (po 20 g każda). Ułóż je w brytfannie i polej olejem arachidowym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. C i piecz 8-10 minut.

  3. Klopsiki najlepiej smakują maczane w jogurcie naturalnym wymieszanym z posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi, listkami świeżej mięty, przyprawionym solą i czarnym pieprzem.

  4. Tradycyjną jarzynką jest pokrojona w grube plastry marchew, ugotowana w soku z pomarańczy, z dodatkiem mielonej ostrej papryki i listków laurowych.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń