Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone pierogi z ziemniakami i ze śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
1. Z połowy mąki, ciepłego mleka, drożdży i cukru zrób zaczyn. Jak wyrośnie, dodaj resztę mąki, 2 łyżki stopionego masła i sól. Wyrób ciasto.
Ugotuj ziemniaki, przepuść przez praskę, ostudź. Wymieszaj ze sparzoną kaszą, śliwkami, podsmażoną na reszcie masła cebulą, jajkiem, solą i pieprzem.
Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki. Nałóż farsz, zlep. Posmaruj jajkiem, posyp majerankiem, piecz 25 minut w 180 st. C.
<b>RADA:</b> Do farszu dodaj świeży majeranek – zyska aromat.Źródło: Olivia