Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z serem i jabłkami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Zimne masło pokrój na cienkie plasterki. Rozgnieć widelcem razem z chudym białym serem. Zasyp mąką z odrobiną soli i dokładnie wymieszaj. Ciasto zagnieć, owiń w folię, po czym włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie przygotuj farsz. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem z cynamonem.
Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka. Na każdy kawałek nałóż po porcji farszu i zlep.
Gotowe pierożki upiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV