Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone pierożki z serem i jabłkami

Pieczone pierożki z serem i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z serem i jabłkami"

Składniki

  • 20 dag zimnego masła naturalnego
  • 20 dag chudego białego sera
  • 20 dag mąki pszennej
  • szczypta soli
  • kilogram soczystych jabłek
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zimne masło pokrój na cienkie plasterki. Rozgnieć widelcem razem z chudym białym serem. Zasyp mąką z odrobiną soli i dokładnie wymieszaj. Ciasto zagnieć, owiń w folię, po czym włóż do lodówki na około pół godziny.

  2. W tym czasie przygotuj farsz. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem z cynamonem.

  3. Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka. Na każdy kawałek nałóż po porcji farszu i zlep.

  4. Gotowe pierożki upiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń