Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z serem i jabłkami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Zimne masło pokrój na cienkie plasterki. Rozgnieć widelcem razem z chudym białym serem. Zasyp mąką z odrobiną soli i dokładnie wymieszaj. Ciasto zagnieć, owiń w folię, po czym włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie przygotuj farsz. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem z cynamonem.
Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka. Na każdy kawałek nałóż po porcji farszu i zlep.
Gotowe pierożki upiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV