Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pstrągi w winnej zalewie"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
Pstrągi spraw i umyj. Natrzyj je solą i skrop sokiem z cytryny.
Wstaw ryby na godzinę do lodówki, a potem przełóż je do naczynia żaroodpornego i podlej winem. Dodaj połówki cebuli oraz przyprawy.
Zalej całość roztopionym masłem wymieszanym z mąką oraz bulionem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 15 minut. Przed podaniem udekoruj pstrągi natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Wenc</strong>Źródło: Kurier TV