Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone ukleje z Olecka"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 127
Królowa grilla :)
Odsłon: 1240
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 186
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 127
Królowa grilla :)
Odsłon: 1240
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 186
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Ryby spraw, skrop sokiem z połowy cytryny, a następnie wstaw je przykryte folią na około kwadrans do lodówki. Cienki szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ząbek czosnku obierz i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło i podduś na nim posiekany czosnek oraz posiekany imbir. Lekko ostudź i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem (zostaw nieco szczypioru do dekoracji).
Następnie wyjmij ryby z lodówki i nałóż do środka imbir z czosnkiem oraz szczypiorkiem (częścią posyp ryby na wierzchu). Ryby posól, ułóż na natłuszczonej lekko blasze (lub w naczyniu żaroodpornym), po czym skrop je lekko olejem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika rybę posyp odłożonym posiekanym szczypiorkiem i udekoruj małymi kawałkami cytryny. Podawaj z pieczywem lub z ziemniakami (mogą być upieczone, np. w folii aluminiowej, jak też z wody lub ugotowane na parze).Źródło: Świat kobiety