Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaczki faszerowane młodą kapustką z boczkiem to znakomity dodatek do mięsa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i robimy w nich głęboki rowek. 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy sola oraz przyprawa do ziemniaków. 3. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie, co pieką się nam ziemniaki robimy farsz, cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz boczek, doprawiamy solą oraz pieprzem i prużymy 20 minut. 6. Masło rozpuszczamy, zagęszczamy mąką pszenną i łączymy z kapustą.
7. Farsz nakładamy w środek ziemniaków i posypujemy wierzch startym na tarce o dużych oczach żółtym serem oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. 8. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
9. Ziemniaczki gotowe. 10. Smacznego.