Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, dzięki któremu na nowo odkryjesz kalafior. Pieczenie z dodatkiem aromatycznych przypraw nadaje temu znanemu i lubianemu warzywu bogaty smak. Potrawa idealna na lekki letni obiad lub kolację.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2746
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 231
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 241
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2746
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 231
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 241
Składniki
Małe główki kalafiora umieszczamy w garnku z wodą, dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy przez 10 minut.
Do miseczki dodajemy 8 łyżek oliwy, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki kurkumy. Mieszamy.
Obgotowane główki kalafiora przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Warzywa smarujemy przygotowaną mieszanką oliwy i przypraw.
Kalafiory pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!