Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, dzięki któremu na nowo odkryjesz kalafior. Pieczenie z dodatkiem aromatycznych przypraw nadaje temu znanemu i lubianemu warzywu bogaty smak. Potrawa idealna na lekki letni obiad lub kolację.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27556
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27556
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Małe główki kalafiora umieszczamy w garnku z wodą, dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy przez 10 minut.
Do miseczki dodajemy 8 łyżek oliwy, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki kurkumy. Mieszamy.
Obgotowane główki kalafiora przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Warzywa smarujemy przygotowaną mieszanką oliwy i przypraw.
Kalafiory pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!