Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, dzięki któremu na nowo odkryjesz kalafior. Pieczenie z dodatkiem aromatycznych przypraw nadaje temu znanemu i lubianemu warzywu bogaty smak. Potrawa idealna na lekki letni obiad lub kolację.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13904
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6337
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13904
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6337
Składniki
Małe główki kalafiora umieszczamy w garnku z wodą, dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy przez 10 minut.
Do miseczki dodajemy 8 łyżek oliwy, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki kurkumy. Mieszamy.
Obgotowane główki kalafiora przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Warzywa smarujemy przygotowaną mieszanką oliwy i przypraw.
Kalafiory pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!