Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony karczek wieprzowy"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 205
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy ze wszystkich stron marynatą z oleju, roztartego czosnku, soli, pieprzu, majeranku, papryk słodkiej i ostrej, gorczycy, kolendry, rozmarynu i tymianku.
Mięso wkładamy do brytfanny, w której będzie się później piekło, obkładamy listkami laurowymi, posypujemy ziarnami jałowca. Przykrywamy, wstawiamy na całą dobę do lodówki na dolną półkę.
3. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200oC, wkładamy karczek i pieczemy dwie godziny, czyli tyle, ile waży mięso.
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal Białko 15,5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia