Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony lin w białym winie

Pieczony lin w białym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 48

Sprawdzony przepis na "Pieczony lin w białym winie"

Składniki

  • 1 lin
  • zioła
  • 100 ml białego wina
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • kumin
  • sól
  • 1 op. mrożonej mieszanki na patelnię (z pie czarkami)
  • 1 słoik szparagów
  • pomidorki
  • po 15 dag boczku i masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sprawionego lina natrzyj solą, pieprzem oraz kuminem, włóż do brytfanny. Skrop 2 łyżkami oleju, podlej białym winem. Piecz około 20 minut w temp. 180 st. Dodaj mrożoną mieszankę warzyw z pieczarkami oraz osączone z zalewy szparagi.

  2. Umyj kilka pomidorków koktajlowych, wrzuć do brytfanny. Dodaj pokrojony w plasterki boczek. Całość obłóż wiórkami masła. Oprósz solą i pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz 25 minut. Posyp świeżymi ziołami.

  3. czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 7,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń