Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczony lin w białym winie"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 526
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 526
Składniki
Sprawionego lina natrzyj solą, pieprzem oraz kuminem, włóż do brytfanny. Skrop 2 łyżkami oleju, podlej białym winem. Piecz około 20 minut w temp. 180 st. Dodaj mrożoną mieszankę warzyw z pieczarkami oraz osączone z zalewy szparagi.
Umyj kilka pomidorków koktajlowych, wrzuć do brytfanny. Dodaj pokrojony w plasterki boczek. Całość obłóż wiórkami masła. Oprósz solą i pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz 25 minut. Posyp świeżymi ziołami.
czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 7,80 złŹródło: Świat kobiety