Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne danie rybne, dobre także dla dzieci.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Składniki
Kawałki folii aluminiowej (8 szt. do każdego kawałka łososia) skrop olejem,poukładaj na nich filety łososia. Oprósz je solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i posyp sproszkowanym rozmarynem. Rybę zawiń w folię i piecz w piekarniku w temp. 200 C ok. pół godziny.
Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, cukinię umyj, pokrój w kostkę, marchewkę oczyść, także pokrój. Warzywa ułóż na blasze wyłożoną folią aluminiową, skrop olejem z masłem i posiekanym czosnkiem. Dołóż do piekarnika (po 10 min. od włożenia ryby). Łososia podawaj z opieczonymi warzywami. Można też podać rybę z sosem np. holenderskim.