Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięciutkie mięso, nie trzeba mieć zębów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Składniki
Natrzeć mięso przyprawami, polać sokiem z cytryny i olejem.
Cienkie plastry słoniny i czosnku poukładać na wierzchu. Ciasno związać wszystko nicią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Można obracać mięso 2-3 razy.
Pieczemy w piekarniku w temp.190 st C-100 minut. Można użyć rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego pod przykryciem. Polecam mięso z kością ponieważ nie wiem dlaczego smakuje inaczej niż bez.
Po wyjęciu z piekarnika odczekać 4-5 min aby soki nie wypłynęły z mięsa. Kroić w plastry jak kto lubi i podawać z sosami o ulubionym smaku. Smacznego