Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na tani obiad dla rodziny. Udziec z indyka, w odróżnieniu do piersi z indyka, jest bardziej soczystym i bogatszym w smaku mięsem. Dodatkowo jest sporo tańszy. Przygotowanie tego dania nie wymaga wielu składników i przygotowuje się je szybko. Danie jest na tyle efektowne, ze z powodzeniem idealne będzie na niedzielny.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242711
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242711
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, starty czosnek, sok z cytryny i olej. Umyte udo z indyka naciąć lekko w kilku miejscach i dobrze nasmarować przygotowaną marynatą. Na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć plastry cebuli i cytryny oraz gałązki rozmarynu.
Następnie do naczynia przełożyć zamarynowane mięso. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Kiedy mięso dobrze się zamarynuje, wyjąć je z lodówki i zostawić na blacie kuchennym na około 30 minut.
Mięso piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C. Po 30 minutach pieczenia, mięso obrócić na druga stronę i piec następne 40 minut. Upieczone mięso powinno mieć w środku temperature 75 st. C. Mięso po wyjęciu z piekarnika, trzymać w naczyniu pod przykryciem następne 20 minut. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami. Smacznego!