Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pielmieni w bulionie"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, całą nieobraną cebulę, listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj 2 godz.
Z mąki, ciepłej wody, oleju i soli wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę. Wymieszaj mięsa mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw. Rozwałkuj ciasto, wkładaj farsz, zaklejaj pierogi i gotuj 8 minut we wrzątku. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień