Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieróg z mięsem i papryką

Pieróg z mięsem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Pieróg z mięsem i papryką"

Składniki

  • 3 papryki
  • 25 dag mielonej karkówki
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 op. suszonych drożdży
  • 7 łyżek oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2/3 szkl. przecieru pomidorowego
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 gałązki natki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieróg z mięsem i papryką

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z drożdżami i 5 łyżkami oliwy. Dolej ok. 1/2 szkl. ciepłej wody. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na ok. godzinę do wyrośnięcia.

  2. Papryki oczyść, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Do cebuli i czosnku dołóż mięso. Usmaż na rumiano. Dodaj paprykę, koncentrat i przecier.

  3. Nadzienie duś 10 minut. Przypraw je solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj. Na placku rozłóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi, tworząc ozdobny brzeg. Pieróg posmaruj wodą. Przylep zioła. Piecz 25 minut w temp. 200°C.

  4. godz.; Porcja: 690 kcal; Cena porcji: ok. 3,50 zł.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń