Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istne szaleństwo kolorów. Wszyscy byli zauroczeni a pierogi znikały w mgnieniu oka. Ciasto z dodatkiem zsiadłego mleka jest delikatne i idealnie się zagniata. Dodatek oleju rzepakowego powoduje, że ciasto jest elastyczne, dobrze się rozwałkowuje a po ugotowaniu pierogi się nie kleją.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11945
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 788
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2845
Polecam.
Odsłon: 504
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11945
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 788
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2845
Polecam.
Odsłon: 504
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 756
Składniki
Jeśli używamy imbir, kroimy go w drobną kostkę zalewamy gorącą wodą po 15 minutach odcedzamy. Przygotować 3 miseczki. Do dwóch wsypać po 115 g mąki, do trzeciej 100 g i dosypać do niej 15 g kakao. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Do jednej miski ( bez kakao ) dodać szczyptę barwnika. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i chowamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut.
W tym czasie robimy nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy miód, skórkę pomarańczową i imbir. Wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon ciasta pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1,5 -2 cm. Krążki rozwałkować na placuszki śr. 9-10 cm.
Na każdy placek ciasta nałożyć po czubatej łyżeczce nadzienia serowego i starannie zlepić brzegi. Ja używałam przyrządu do pierogów.
Gotowe pierogi kłaść na stół, lekko podsypany mąką. Pierogi gotować ok. 2 minut wrzucając partiami na osolony wrzątek. Wyjmować łyżką cedzakową.