Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istne szaleństwo kolorów. Wszyscy byli zauroczeni a pierogi znikały w mgnieniu oka. Ciasto z dodatkiem zsiadłego mleka jest delikatne i idealnie się zagniata. Dodatek oleju rzepakowego powoduje, że ciasto jest elastyczne, dobrze się rozwałkowuje a po ugotowaniu pierogi się nie kleją.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Składniki
Jeśli używamy imbir, kroimy go w drobną kostkę zalewamy gorącą wodą po 15 minutach odcedzamy. Przygotować 3 miseczki. Do dwóch wsypać po 115 g mąki, do trzeciej 100 g i dosypać do niej 15 g kakao. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Do jednej miski ( bez kakao ) dodać szczyptę barwnika. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i chowamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut.
W tym czasie robimy nadzienie. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy miód, skórkę pomarańczową i imbir. Wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon ciasta pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1,5 -2 cm. Krążki rozwałkować na placuszki śr. 9-10 cm.
Na każdy placek ciasta nałożyć po czubatej łyżeczce nadzienia serowego i starannie zlepić brzegi. Ja używałam przyrządu do pierogów.
Gotowe pierogi kłaść na stół, lekko podsypany mąką. Pierogi gotować ok. 2 minut wrzucając partiami na osolony wrzątek. Wyjmować łyżką cedzakową.