Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi koreańskie mandu"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Wszystkie potrzebne do farszu dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i grzyby.
Całość dopraw do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym, solą i pieprzem. Mąkę przesiej do miseczki i wsyp łyżeczkę soli.
Wlej wodę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i odstaw na pół godziny. Ciasto rozwałkuj i wykrój koła o średnicy około 8 cm. Na każde wycięte koło wyłóż łyżkę farszu i całość dokładnie sklej jak uszka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Następnie wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Podawaj z sosem sojowym.Źródło: Na żywo