Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi koreańskie mandu"
Polecam.
Odsłon: 693
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36133
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 345
Polecam.
Odsłon: 693
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36133
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 345
Składniki
Wszystkie potrzebne do farszu dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i grzyby.
Całość dopraw do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym, solą i pieprzem. Mąkę przesiej do miseczki i wsyp łyżeczkę soli.
Wlej wodę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i odstaw na pół godziny. Ciasto rozwałkuj i wykrój koła o średnicy około 8 cm. Na każde wycięte koło wyłóż łyżkę farszu i całość dokładnie sklej jak uszka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Następnie wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Podawaj z sosem sojowym.Źródło: Na żywo