Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Dobrze odciśnięty twaróg przepuść przez maszynkę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę - kluski będą bardziej puszyste. Masło roztop w garnku. Twaróg, żółtka i masło zagnieć z mąką, posól, a na koniec dodaj pianę z białek. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, dodaj jeszcze trochę mąki, ale nie za dużo, bo kluski zrobią się twarde. Ułóż ciasto na stolnicy i uformuj z niego wałki o średnicy 2 cm. Spłaszcz je dłonią i pokrój na skos, tak jak się kroi kopytka. Wrzucaj partiami do lekko osobnego wrzątku. Gotuj około 2 min. Gotowe posyp cukrem.