Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Dobrze odciśnięty twaróg przepuść przez maszynkę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na pianę - kluski będą bardziej puszyste. Masło roztop w garnku. Twaróg, żółtka i masło zagnieć z mąką, posól, a na koniec dodaj pianę z białek. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, dodaj jeszcze trochę mąki, ale nie za dużo, bo kluski zrobią się twarde. Ułóż ciasto na stolnicy i uformuj z niego wałki o średnicy 2 cm. Spłaszcz je dłonią i pokrój na skos, tak jak się kroi kopytka. Wrzucaj partiami do lekko osobnego wrzątku. Gotuj około 2 min. Gotowe posyp cukrem.