Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi pieczone z rybnym nadzieniem"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 196
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22442
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 223
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 196
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22442
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 223
Składniki
Rozetrzyj drożdże ze śmietaną, cukrem i solą. Odstaw, aby wyrosły. Posiekaną margarynę połącz z mąką i jajkiem. Stopniowo dodaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką, odstaw na 20 minut.
Ugotuj rozmrożoną rybę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Zmiksuj rybę z cebulą. Dodaj jajko, chrzan, posiekaną natkę i wymieszaj. Przypraw do smaku.
Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na placki grubości ok. 4 mm. Powycinaj krążki o średnicy 5-6 cm. Nakładaj łyżeczką farsz na krążki i zalepiaj brzegi pierogów.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Blachę posmaruj olejem. Ułóż na niej pierogi. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut (aż się zrumienią).Źródło: Olivia