Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dawce deserów czas na coś konkretnego. Zapraszam na tradycyjne polskie pierogi, uwielbiamy je wszyscy w domu. Chłopacy oczywiście bardziej na słodko. :) Ale ostatnio zrobiłam je z kapustą z grzybami. Oczywiście podstawą jest dobre ciasto, dodaję do niego odrobinę mąki pełnoziarnistej. A tym razem dla odmiany po wyjęciu z wody podsmażyłam je chwilę na masełku razem z cebulką, dzięki czemu zyskały bardzo fajną skórkę. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
FARSZ Pieczarki umyć, wysuszyć, a następnie pokroić na kawałki. W garnku rozpuścić masło i dodać pieczarki, chwilę podsmażyć. Następnie dodać kapustę kiszoną i gotować całość ok. 1 godziny. Doprawić sola i pieprzem. CIASTO Obie mąki przesiać przez sitko. Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma do momentu, aż będzie elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkować. Na ciasto położyć farsz z kapusty i pieczarek, wykrawać pierogi (ja używam do tego szklanki), a następnie wyrobić ładny brzeg. Tak przygotowane pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów. Następnie je odcedzić, można je również delikatnie wytrzeć. Podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną cebulką.
Smacznego :)
:)