Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dawce deserów czas na coś konkretnego. Zapraszam na tradycyjne polskie pierogi, uwielbiamy je wszyscy w domu. Chłopacy oczywiście bardziej na słodko. :) Ale ostatnio zrobiłam je z kapustą z grzybami. Oczywiście podstawą jest dobre ciasto, dodaję do niego odrobinę mąki pełnoziarnistej. A tym razem dla odmiany po wyjęciu z wody podsmażyłam je chwilę na masełku razem z cebulką, dzięki czemu zyskały bardzo fajną skórkę. :)
FARSZ
Pieczarki umyć, wysuszyć, a następnie pokroić na kawałki.
W garnku rozpuścić masło i dodać pieczarki, chwilę podsmażyć.
Następnie dodać kapustę kiszoną i gotować całość ok. 1 godziny.
Doprawić sola i pieprzem.
CIASTO
Obie mąki przesiać przez sitko. Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma do momentu, aż będzie elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkować. Na ciasto położyć farsz z kapusty i pieczarek, wykrawać pierogi (ja używam do tego szklanki), a następnie wyrobić ładny brzeg.
Tak przygotowane pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów. Następnie je odcedzić, można je również delikatnie wytrzeć. Podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną cebulką.
Smacznego :)
:)
Pamiętam jak dziś gdy mój dziadziuś i mama w kryzysie robili nam takie pierog...
Odsłon: 820
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37128
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1367
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 191
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 150
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 371
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37128
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1367
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 191
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 150
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 371
Składniki
FARSZ Pieczarki umyć, wysuszyć, a następnie pokroić na kawałki. W garnku rozpuścić masło i dodać pieczarki, chwilę podsmażyć. Następnie dodać kapustę kiszoną i gotować całość ok. 1 godziny. Doprawić sola i pieprzem. CIASTO Obie mąki przesiać przez sitko. Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma do momentu, aż będzie elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkować. Na ciasto położyć farsz z kapusty i pieczarek, wykrawać pierogi (ja używam do tego szklanki), a następnie wyrobić ładny brzeg. Tak przygotowane pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów. Następnie je odcedzić, można je również delikatnie wytrzeć. Podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną cebulką.
Smacznego :)
:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 66
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 371