Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dawce deserów czas na coś konkretnego. Zapraszam na tradycyjne polskie pierogi, uwielbiamy je wszyscy w domu. Chłopacy oczywiście bardziej na słodko. :) Ale ostatnio zrobiłam je z kapustą z grzybami. Oczywiście podstawą jest dobre ciasto, dodaję do niego odrobinę mąki pełnoziarnistej. A tym razem dla odmiany po wyjęciu z wody podsmażyłam je chwilę na masełku razem z cebulką, dzięki czemu zyskały bardzo fajną skórkę. :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 709
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 501
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 740
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 709
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 501
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 740
Składniki
FARSZ Pieczarki umyć, wysuszyć, a następnie pokroić na kawałki. W garnku rozpuścić masło i dodać pieczarki, chwilę podsmażyć. Następnie dodać kapustę kiszoną i gotować całość ok. 1 godziny. Doprawić sola i pieprzem. CIASTO Obie mąki przesiać przez sitko. Wbić jajka, dodać śmietanę i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto najlepiej rękoma do momentu, aż będzie elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkować. Na ciasto położyć farsz z kapusty i pieczarek, wykrawać pierogi (ja używam do tego szklanki), a następnie wyrobić ładny brzeg. Tak przygotowane pierogi włożyć do gorącej posolonej wody i gotować przez ok.5-7 minut, do wypłynięcia pierogów. Następnie je odcedzić, można je również delikatnie wytrzeć. Podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną cebulką.
Smacznego :)
:)