Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie, chyba lubiane przez wszystkich.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zmielić. Ser zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, udusić na margarynie, 3/4 cebuli dac do farszu resztę zostawić do polania pierogów. Dodać przyprawy i wszystko wymieszać.
Mąkę przesiac do miski, dodac maslo, sol, zalac wrzątkiem, wymieszać najpierw łyżką, potem wyrabiać ciasto rękami. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować cienko ciasto. Wykroić szklanka kółka. Na kazdy krążek nałożyć farsz i zlepić. Zrobione pierogi gotować w osolonej wodzie mieszajac delikatnie drewnianą łyżką ok. 3minuty od wypłynięcia na wierzch.