Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie, chyba lubiane przez wszystkich.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 268
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zmielić. Ser zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, udusić na margarynie, 3/4 cebuli dac do farszu resztę zostawić do polania pierogów. Dodać przyprawy i wszystko wymieszać.
Mąkę przesiac do miski, dodac maslo, sol, zalac wrzątkiem, wymieszać najpierw łyżką, potem wyrabiać ciasto rękami. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować cienko ciasto. Wykroić szklanka kółka. Na kazdy krążek nałożyć farsz i zlepić. Zrobione pierogi gotować w osolonej wodzie mieszajac delikatnie drewnianą łyżką ok. 3minuty od wypłynięcia na wierzch.