Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na szbkie i smaczne danie
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27742
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2166
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,przecedzić i ostudzić.Ostudzone ziemniaki zemleć razem z serem
1cebulę obrać , opłukać,pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu ,dodać do zmielonej masy ,dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać
Do mąki dodać jajko ,letnią wodę ,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować,Wykrawać szklanką kółka układać na nich nadzienie a następnie zlepiać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody ,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię ,gotować jaszcze 5 min. Podawać polane cebulą z boczkiem. Cebule i boczek należy pokroić w kostkę ,dać na patelnię dodać oleju i przesmażyć do momentu zrumienienia cebuli i boczku
Z tej ilości wychodzi mi od 30 -40 pierogów.