Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na szbkie i smaczne danie
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2407
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2407
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,przecedzić i ostudzić.Ostudzone ziemniaki zemleć razem z serem
1cebulę obrać , opłukać,pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu ,dodać do zmielonej masy ,dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać
Do mąki dodać jajko ,letnią wodę ,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować,Wykrawać szklanką kółka układać na nich nadzienie a następnie zlepiać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody ,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię ,gotować jaszcze 5 min. Podawać polane cebulą z boczkiem. Cebule i boczek należy pokroić w kostkę ,dać na patelnię dodać oleju i przesmażyć do momentu zrumienienia cebuli i boczku
Z tej ilości wychodzi mi od 30 -40 pierogów.