Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na szbkie i smaczne danie
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 536
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 580
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 145
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 536
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 580
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,przecedzić i ostudzić.Ostudzone ziemniaki zemleć razem z serem
1cebulę obrać , opłukać,pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu ,dodać do zmielonej masy ,dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać
Do mąki dodać jajko ,letnią wodę ,zagnieść wolne ciasto i dobrze wyrobić.Rozwałkować,Wykrawać szklanką kółka układać na nich nadzienie a następnie zlepiać
Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody ,zamieszać i gdy wypłyną na powierzchnię ,gotować jaszcze 5 min. Podawać polane cebulą z boczkiem. Cebule i boczek należy pokroić w kostkę ,dać na patelnię dodać oleju i przesmażyć do momentu zrumienienia cebuli i boczku
Z tej ilości wychodzi mi od 30 -40 pierogów.