Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi śliwkowo-rumowe"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1819
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ziemniaki gotuję, odcedzam i przepuszczam przez praskę. Dodaję mąkę, masło, żółtka, sól i wyrabiam ciasto. Wałkuję je na grubość 1 cm, wycinam koła o średnicy 7-8 cm.
Mieszam farszu i rozkładam go na kołach.Składam je na pół, zlepiam brzegi. Gotuję pierogi ok. 10 min. Polewam je roztopionym masłem i posypuję cukrem pudrem.
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie