Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi tureckie manti"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28570
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28570
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski. Dodaj sól, jajka i wodę. Wyrób ciasto. Przykryj zmoczoną serwetką i odstaw na 10 minut.
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną cebulą i natką pietruszki, solą i pieprzem. Odstaw. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 mm i pokrój na małe kwadraciki. Na każdy nałóż farsz. Zbierz cztery rogi razem i uformuj mały trójkącik. Mocno sklej.
Pierogi gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Na oleju podsmaż koncentrat. Wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem. Wyciągnij pierogi manti do miski za pomocą łyżki cedzakowej. Polej mieszanką jogurtu, czosnku i koncentratem. Podawaj na gorąco.Źródło: Na żywo