Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi tureckie manti"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31348
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31348
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Mąkę przesiej do dużej miski. Dodaj sól, jajka i wodę. Wyrób ciasto. Przykryj zmoczoną serwetką i odstaw na 10 minut.
Mięso mielone wymieszaj z posiekaną cebulą i natką pietruszki, solą i pieprzem. Odstaw. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 mm i pokrój na małe kwadraciki. Na każdy nałóż farsz. Zbierz cztery rogi razem i uformuj mały trójkącik. Mocno sklej.
Pierogi gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Na oleju podsmaż koncentrat. Wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem. Wyciągnij pierogi manti do miski za pomocą łyżki cedzakowej. Polej mieszanką jogurtu, czosnku i koncentratem. Podawaj na gorąco.Źródło: Na żywo