Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi wegetariańskie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 380
Na mocno rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulkę oraz chili i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię, odrobinę soli oraz startą gałkę muszkatołową. Duś do miękkości, dolewając od koniec odrobinę wody.
Wymieszaj z ugotowaną fasolą i zmiksuj całość przy pomocy blendera na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Mąkę wsyp do miski, wbij jajko, dodaj sól oraz masło, a następnie podlej wodą, zagniatając gładkie ciasto. Rozwałkuj je na podsypanej mąką stolnicy i wytnij koła.
Na każdy kawałek nałóż porcję farszu i sklej brzegi. Wrzuć pierogi do wrzątku i gotuj ok. 3 minuty od czasu, gdy wypłyną na powierzchnię wody. Podawaj okraszone podsmażoną cebulką.Źródło: Super TV