Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną"
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 911
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 500
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10733
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 119
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 911
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 500
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10733
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 119
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1 zł • Przepis na 5 porcji
Martyna Kuźma z Węgrowa
Mąkę z solą wysypuję na stolnicę, w środek wlewam wrzątek, szybko zagniatam i siekam nożem, aż powstaną kluski. Dodaję jajko, zagniatam ciasto dłońmi, by było gładkie. Zostawiam na kilka minut pod przykryciem.
Ser rozdrabniam widelcem, dodaję śmietanę i przyprawy. Kaszę gryczaną gotuję, odcedzam, mieszam z serem.
Odrywam po kawałku ciasta, rozwałkowuję go na cienki placek. Wykrawam kółka, nakładam po łyżce farszu. Zlepiam pierogi, gotuję w osolonej wodzie minutę od wypłynięcia.Źródło: Kobieta i życie