Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną"
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1 zł • Przepis na 5 porcji
Martyna Kuźma z Węgrowa
Mąkę z solą wysypuję na stolnicę, w środek wlewam wrzątek, szybko zagniatam i siekam nożem, aż powstaną kluski. Dodaję jajko, zagniatam ciasto dłońmi, by było gładkie. Zostawiam na kilka minut pod przykryciem.
Ser rozdrabniam widelcem, dodaję śmietanę i przyprawy. Kaszę gryczaną gotuję, odcedzam, mieszam z serem.
Odrywam po kawałku ciasta, rozwałkowuję go na cienki placek. Wykrawam kółka, nakładam po łyżce farszu. Zlepiam pierogi, gotuję w osolonej wodzie minutę od wypłynięcia.Źródło: Kobieta i życie
Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane...
Odsłon: 17621
Kasza gryczana na mleku to propozycja na smakowity początek dnia. Jest to rod...
Odsłon: 1552
Do zrobienia tych pierogów zabierałam się od bardzo dawna. w końcu zrobiłam i...
Odsłon: 10022
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 117
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 117
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1 zł • Przepis na 5 porcji
Martyna Kuźma z Węgrowa
Mąkę z solą wysypuję na stolnicę, w środek wlewam wrzątek, szybko zagniatam i siekam nożem, aż powstaną kluski. Dodaję jajko, zagniatam ciasto dłońmi, by było gładkie. Zostawiam na kilka minut pod przykryciem.
Ser rozdrabniam widelcem, dodaję śmietanę i przyprawy. Kaszę gryczaną gotuję, odcedzam, mieszam z serem.
Odrywam po kawałku ciasta, rozwałkowuję go na cienki placek. Wykrawam kółka, nakładam po łyżce farszu. Zlepiam pierogi, gotuję w osolonej wodzie minutę od wypłynięcia.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 568
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 3493