Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1 zł • Przepis na 5 porcji
Martyna Kuźma z Węgrowa
Mąkę z solą wysypuję na stolnicę, w środek wlewam wrzątek, szybko zagniatam i siekam nożem, aż powstaną kluski. Dodaję jajko, zagniatam ciasto dłońmi, by było gładkie. Zostawiam na kilka minut pod przykryciem.
Ser rozdrabniam widelcem, dodaję śmietanę i przyprawy. Kaszę gryczaną gotuję, odcedzam, mieszam z serem.
Odrywam po kawałku ciasta, rozwałkowuję go na cienki placek. Wykrawam kółka, nakładam po łyżce farszu. Zlepiam pierogi, gotuję w osolonej wodzie minutę od wypłynięcia.Źródło: Kobieta i życie