Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52318
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 218
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52318
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 218
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 1 zł • Przepis na 5 porcji
Martyna Kuźma z Węgrowa
Mąkę z solą wysypuję na stolnicę, w środek wlewam wrzątek, szybko zagniatam i siekam nożem, aż powstaną kluski. Dodaję jajko, zagniatam ciasto dłońmi, by było gładkie. Zostawiam na kilka minut pod przykryciem.
Ser rozdrabniam widelcem, dodaję śmietanę i przyprawy. Kaszę gryczaną gotuję, odcedzam, mieszam z serem.
Odrywam po kawałku ciasta, rozwałkowuję go na cienki placek. Wykrawam kółka, nakładam po łyżce farszu. Zlepiam pierogi, gotuję w osolonej wodzie minutę od wypłynięcia.Źródło: Kobieta i życie