Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12186
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12890
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4863
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12186
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12890
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4863
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju cebulę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać i dodać mleko . Dodać gorącą wodę i olej rzepakowy i wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki.Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie. Pierogi muszą wypłynąć. Ugotowane pierogi wykładać na półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonej słoninki. Smacznego.