Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4869
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20810
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2524
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4869
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20810
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2524
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju cebulę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać i dodać mleko . Dodać gorącą wodę i olej rzepakowy i wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki.Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie. Pierogi muszą wypłynąć. Ugotowane pierogi wykładać na półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonej słoninki. Smacznego.