Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25351
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25351
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju cebulę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać i dodać mleko . Dodać gorącą wodę i olej rzepakowy i wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki.Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie. Pierogi muszą wypłynąć. Ugotowane pierogi wykładać na półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonej słoninki. Smacznego.