Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju cebulę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać i dodać mleko . Dodać gorącą wodę i olej rzepakowy i wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki.Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie. Pierogi muszą wypłynąć. Ugotowane pierogi wykładać na półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonej słoninki. Smacznego.