Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z boczkiem i jasiem fasolą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Składniki
Z powyższych składników zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Rozwałkuj je i wytnij koła. Fasolę namocz w ciepłej wodzie, pozostaw na całą noc, a następnie ugotuj.
Boczek pokrój w kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem na rozgrzanej patelni. Część boczku zostaw na później. Dodaj do fasoli i zmiksuj przy pomocy blendera na gładkie purée. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na wycięte krążki nałóż po łyżeczce farszu i dokładnie zlep brzegi. Gotuj pierogi około 10 minut w osolonym wrzątku – od momentu ich wypłynięcia. Podawaj okraszone podsmażonym boczkiem.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV