Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 14
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 652
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 14
Składniki
Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły, ok. 3/4 szklanki. Gdyby ciasto się kleiło dosypujemy mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy troszkę grubiej i szklanką wykrawamy kółka.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Do garnka z brokułami dodajemy mleko, serek topiony oraz rozdrobniony ser żółty i mieszamy do rozpuszczenia obu serów. Doprawiamy do smaku, gotujemy chwilę na małym ogniu i odstawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy drobno pokrojoną paprykę.
Na każde wykrojone kółko nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy brzegi. Układamy na tacy oprószonej mąką. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podajemy polane masłem i posypane prażoną cebulką. Smacznego :)