Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3701
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1269
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3701
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1269
Składniki
Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły, ok. 3/4 szklanki. Gdyby ciasto się kleiło dosypujemy mąki. Gotowe ciasto rozwałkowujemy troszkę grubiej i szklanką wykrawamy kółka.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Do garnka z brokułami dodajemy mleko, serek topiony oraz rozdrobniony ser żółty i mieszamy do rozpuszczenia obu serów. Doprawiamy do smaku, gotujemy chwilę na małym ogniu i odstawiamy do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodajemy drobno pokrojoną paprykę.
Na każde wykrojone kółko nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy brzegi. Układamy na tacy oprószonej mąką. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 min. Podajemy polane masłem i posypane prażoną cebulką. Smacznego :)