Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe pierogi z owocami.Wszyscy je lubią a najbardziej dzieci.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 356
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 356
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać szklanką. Albo jak ja, podzielić na 7 części. Brać pojedynczo, zrobić wałeczek, pokroić na 20 części.Z każdej zrobić kulkę, lekko rozwałkować. Nakładać po dwie wydrylowane czereśnie i sklejać. Można ciut pocukrować, przed sklejeniem. Ja dodałam cukier do wody.
Wrzucać partiami na kipiącą posłodzoną wodę. Przemieszać i przykryć.Po wypłynięciu pierogów, garnek odkryć, przemieszać.Gotować od 7-10 min.Pierogi przelać szklanką zimnej wody. Wybrać durszlakiem, wprost na talerz, albo do miski i przemieszać z masłem. Podawać z gęstą śmietaną, albo sosem truskawkowym.Wspaniale pasuje do nich maślanka.
Pierogi truskawkowe, zrobić identycznie, tylko że tu starczy po jednej truskawce, chyba że były by malutkie.