Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe pierogi z owocami.Wszyscy je lubią a najbardziej dzieci.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 139
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 139
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać szklanką. Albo jak ja, podzielić na 7 części. Brać pojedynczo, zrobić wałeczek, pokroić na 20 części.Z każdej zrobić kulkę, lekko rozwałkować. Nakładać po dwie wydrylowane czereśnie i sklejać. Można ciut pocukrować, przed sklejeniem. Ja dodałam cukier do wody.
Wrzucać partiami na kipiącą posłodzoną wodę. Przemieszać i przykryć.Po wypłynięciu pierogów, garnek odkryć, przemieszać.Gotować od 7-10 min.Pierogi przelać szklanką zimnej wody. Wybrać durszlakiem, wprost na talerz, albo do miski i przemieszać z masłem. Podawać z gęstą śmietaną, albo sosem truskawkowym.Wspaniale pasuje do nich maślanka.
Pierogi truskawkowe, zrobić identycznie, tylko że tu starczy po jednej truskawce, chyba że były by malutkie.