Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią na pomidorach"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Z dyni usunąć gniazda nasienne, miąższ drobno pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem, udusić do miękkości. Rozgnieść wszystko widelcem, ostudzić. Dodać pokruszony ser, jajko, zioła. Wymieszać i doprawić, jeśli trzeba.
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek z 2-3 łyżkami oleju. Gotować 5-7 minut od momentu wypłynięcia. Pierogi podawać udekorowane suszonymi pomidorami i rukolą.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium