Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z fetą i krewetkami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Utrzyj ser z dwoma żółtkami, dopraw solą, pieprzem i połącz z posiekanymi ogonkami krewetek. Mąkę, sól i jajko wymieszaj. Wlej trochę wody i zagnieć ciasto.
Rozwałkuj na cienki płat i pokrój w kwadraty. Na każdym kwadracie połóż po łyżeczce farszu i zagotuj. Pierogi zalej sosem i poukładaj na nich krewetki.Źródło: Na żywo