Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaczką"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1032
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1032
Składniki
Z mąki, jajka, schłodzonej śmietany i wrzątku wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę.
Przygotuj farsz. Oddziel mięso upieczonej kaczki od kości, posiekaj i przełóż do miski. Dodaj majeranek, porzeczki i syrop. Wszystkie wymieszaj.
Ciasto na pierogi cienko rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka. Na środek nałóż porcję farszu i zlep brzegi. Pierogi gotuj we wrzącej, osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną.
Na patelnię wlej cydr, dodaj laskę wanilii i wiśnie. Gotuj około 5 minut.
Pierogi podawaj z sosem.
Czas: 80 min. 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV