Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaczką"
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27763
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27763
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Z mąki, jajka, schłodzonej śmietany i wrzątku wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę.
Przygotuj farsz. Oddziel mięso upieczonej kaczki od kości, posiekaj i przełóż do miski. Dodaj majeranek, porzeczki i syrop. Wszystkie wymieszaj.
Ciasto na pierogi cienko rozwałkuj. Szklanką wytnij kółka. Na środek nałóż porcję farszu i zlep brzegi. Pierogi gotuj we wrzącej, osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną.
Na patelnię wlej cydr, dodaj laskę wanilii i wiśnie. Gotuj około 5 minut.
Pierogi podawaj z sosem.
Czas: 80 min. 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV