Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 255
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 255
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Składniki
Zagnieć na ciasto (przepis na następnej stronie).
Grzyby opłucz, zalej zimną wodą i odstaw na 6 godzin. Po tym czasie ugotuj je i posiekaj.
Kapustę ugotuj do miękkości. Odsącz i posiekaj.
Cebulę przesmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kapustę i grzyby, chwilę podduś.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wycinaj kółka. Na środek każdego nakładaj farsz. Złóż na pół i sklej. Wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 2-3 minuty.
Podawaj ze smażoną na oleju cebulą.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: ok. 30, 100 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień