Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Składniki
Zagnieć na ciasto (przepis na następnej stronie).
Grzyby opłucz, zalej zimną wodą i odstaw na 6 godzin. Po tym czasie ugotuj je i posiekaj.
Kapustę ugotuj do miękkości. Odsącz i posiekaj.
Cebulę przesmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kapustę i grzyby, chwilę podduś.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wycinaj kółka. Na środek każdego nakładaj farsz. Złóż na pół i sklej. Wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 2-3 minuty.
Podawaj ze smażoną na oleju cebulą.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: ok. 30, 100 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień