Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną, serem i pieczarkami"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Składniki
ciasta wymieszaj, zagnieć i ulep kulę. Owiń ją w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
W tym czasie ugotuj kaszę gryczaną.
Cebulę obierz, poszatkuj i podduś na maśle razem z drobno pokrojonymi pieczarkami.
Przygotowane wymieszaj z serem oraz przyprawami.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, a następnie nałóż na nie farsz i dokładnie zlep krawędzie.
Gotowe pierożki gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Podawaj ze skwarkami.Źródło: Kurier TV