Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem, podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dodać grzyby, smażyć około 10 minut. Posypać solą i pieprzem. Mąkę połączyć z masłem i solą. Zalać bardzo gorącą wodą, wymieszać łyżką, następnie dodać trochę zimnej wody. Można dodać jajko, ale nie jest to konieczne. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zaklejać. Pierogi wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować aż do wypłynięcia. Można je także upiec przez 25 minut w piekarniku. Podawać ciepłe.