Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 368 kcal.
Przepis dnia
pyszny smak grzybów przypomni Ci letnie i jesienne wyprawy do lasów pełnych...
Odsłon: 13752
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem, podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dodać grzyby, smażyć około 10 minut. Posypać solą i pieprzem. Mąkę połączyć z masłem i solą. Zalać bardzo gorącą wodą, wymieszać łyżką, następnie dodać trochę zimnej wody. Można dodać jajko, ale nie jest to konieczne. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zaklejać. Pierogi wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować aż do wypłynięcia. Można je także upiec przez 25 minut w piekarniku. Podawać ciepłe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1106
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 133