Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 368 kcal.
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem, podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dodać grzyby, smażyć około 10 minut. Posypać solą i pieprzem. Mąkę połączyć z masłem i solą. Zalać bardzo gorącą wodą, wymieszać łyżką, następnie dodać trochę zimnej wody. Można dodać jajko, ale nie jest to konieczne. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zaklejać. Pierogi wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować aż do wypłynięcia. Można je także upiec przez 25 minut w piekarniku. Podawać ciepłe.
Przepis dnia
Gdy sezon na kurki grzechem byłoby nie zrobić takiej jajecznicy
Odsłon: 36341
Sezonowy rarytas - własnoręcznie zebrane kurki w sosie śmietanowym z koperkie...
Odsłon: 15898
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 57
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 58
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 240
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 57
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 58
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 240
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem, podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dodać grzyby, smażyć około 10 minut. Posypać solą i pieprzem. Mąkę połączyć z masłem i solą. Zalać bardzo gorącą wodą, wymieszać łyżką, następnie dodać trochę zimnej wody. Można dodać jajko, ale nie jest to konieczne. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zaklejać. Pierogi wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować aż do wypłynięcia. Można je także upiec przez 25 minut w piekarniku. Podawać ciepłe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 18
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 41