Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 360
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 115
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 333
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 360
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 115
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 333
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 229
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem, podsmażyć pokrojoną cebulkę. Dodać grzyby, smażyć około 10 minut. Posypać solą i pieprzem. Mąkę połączyć z masłem i solą. Zalać bardzo gorącą wodą, wymieszać łyżką, następnie dodać trochę zimnej wody. Można dodać jajko, ale nie jest to konieczne. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz, zaklejać. Pierogi wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować aż do wypłynięcia. Można je także upiec przez 25 minut w piekarniku. Podawać ciepłe.