Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne pierożki z warzywami... trochę inne jak z samym mięsem pycha....można do mięsa wołowego (do rosołu dodać udo od kurczaka lub trochę łopatki i to wszystko po ugotowaniu zmielić i dalej wg przepisu.... REWELACJA.. < mąż mówi i znajomi że nikt takich nie robi jak ja!!!>
gotujemy rosół wołowy na włoszczyźnie dodając sól i pieprz albo warzywko - jak do rosołu, po ugotowaniu mięsa i włoszczyzny wyciągamy mięso i część warzyw z rosołu (reszta może być na drugi dzień jako rosół z makaronem) mielimy mięso i warzywa w maszynce dodając po zmieleniu podsmażoną cebulkę (drobno wcześniej pokrojoną) tak zmielony farsz przyprawiamy solą i pieprzem - jak kto woli.... z mąki wody i soli robimy ciasto tak aby nie sklejało się (jak do standardowych pierogów) do ciasta dodajemy margarynę.... i gnieciemy ... na stolnicy rozwałkujemy ciasto posypując mąką.. aby nie przyklejało się do wałka.... wycinamy kółka i kładziemy farsz... sklejamy pierogi i wrzucamy do posolonego wrzątku aż wypłyną... a później to już wykładamy na talerze polewamy tłuszczem albo podsmażonym boczkiem z cebulką..... i SMACZNEGO!!!!
Pierogi które przypomną nam trochę lata zimową porą. Sos z malin mrożonych je...
Odsłon: 534
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 65
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 39
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 350
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 65
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 39
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 350
Składniki
gotujemy rosół wołowy na włoszczyźnie dodając sól i pieprz albo warzywko - jak do rosołu, po ugotowaniu mięsa i włoszczyzny wyciągamy mięso i część warzyw z rosołu (reszta może być na drugi dzień jako rosół z makaronem) mielimy mięso i warzywa w maszynce dodając po zmieleniu podsmażoną cebulkę (drobno wcześniej pokrojoną) tak zmielony farsz przyprawiamy solą i pieprzem - jak kto woli.... z mąki wody i soli robimy ciasto tak aby nie sklejało się (jak do standardowych pierogów) do ciasta dodajemy margarynę.... i gnieciemy ... na stolnicy rozwałkujemy ciasto posypując mąką.. aby nie przyklejało się do wałka.... wycinamy kółka i kładziemy farsz... sklejamy pierogi i wrzucamy do posolonego wrzątku aż wypłyną... a później to już wykładamy na talerze polewamy tłuszczem albo podsmażonym boczkiem z cebulką..... i SMACZNEGO!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 33
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 64