Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36626
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36626
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i zagnieć, nakryj i odstaw.
Mięso opłucz, zalej wodą. Dodaj marchewkę, pietruszkę, jedną cebulę, ziele i liść. Gotuj na ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie. Ostudź. Mięso pokrój i zmiel z marchewką i pietruszką. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekane cebulę i czosnek. Dodaj do mięsa wraz z soczewicą. Dopraw. Wbij jajko i wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, wytnij kółka. Nałóż na nie farsz, zlep. Pierogi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ew. posmaruj je żółtkiem), piecz 30 min w 180oC.Źródło: Świat kobiety