Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem wieprzowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso umyj i oczyść. Włóż do wrzątku. Po ponownym zagotowaniu zdejmij szumowiny i dodaj oczyszczoną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj do miękkości (ok. 1,5-2 godziny).
Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i lekko ostudzone przepuść przez maszynkę do mięsa z drobnymi oczkami.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle na złoty kolor. Dodaj do mięsa. Dopiero teraz dopraw według uznania. Wymieszaj, jeszcze raz podsmaż.
Farsz powinien być gładki. Nakładaj go na przygotowane krążki ciasta.
Pierogi wkładaj porcjami do wrzątku. Gotuj od chwili wypłynięcia 2-3 minuty. Najlepiej smakują z podsmażonym wędzonym boczkiem i cebulką.
Czas: ok. 120 minut. Poziom: średni. Sztuki: ok. 30, 90 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień