Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyczne i pierogi są o wiele smaczniejsze https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-pierogi-z-miesem-z-rosolu,2014639,smaker.html
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 193
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 193
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Składniki
Ciasto Stopniowo połącz mąkę z gorącą wodą oraz oliwą i solą , wyrób elastyczne ciasto, zawiń w folię spożywczą i odstaw na pół godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę, następnie dodaj pokrojony czosnek. Mięso oddziel od kości, zmiel w maszynce razem z warzywami z rosołu i podsmażoną cebulą, możesz jeszcze dodać pokrojoną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Ciasto rozwałkuj cienko, za pomocą foremki do pierogów wycinaj kółka na środek włóż łyżeczkę farszu, brzegi posmaruj wodą i zlepiaj pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną cebulę i odrobinę soli , zeszklij na złoty kolor. Ugotowane pierogi podaj z podsmażoną cebulą.